Знайшов тут для вас цікавий матеріал стосовно переваг та недоліків комп'ютера

Суд над комп'ютером (переваги та недоліки)

   В даний час дуже важко уявити собі життя без такого чудового винаходу людства, як комп'ютер, але ж ще кілька років тому ніхто не міг і подумати, як далеко зайде технічний прогрес. Подібні пристрої допомагають нам і в роботі, і в навчанні, а регулярна профілактика комп'ютера дозволить вам продовжити його експлуатаційний термін.
   Персональні комп'ютери стали справжнім проривом в техніці і науці, так як робочої процес з різних спеціальностей придбав новий формат. Наприклад, в бухгалтерії електронні версії звіти змінили паперові, завдяки чому значно полегшили робочий процес.     Багато в чому завдяки комп'ютерам були витіснені з ужитку друкарські машинки, лічильно-обчислювальні апарати, а також калькулятори. Тепер, крім своїх професійних навичок, необхідно вміти працювати з персональними комп'ютерами, тому виникла необхідність у фахівцях, які досконало знають їх  В наші дні список ЕОМ поповнили такі пристрої як ноутбук, планшетний комп'ютер, нетбук. Комп'ютер зараз є не тільки робоча машина, це засіб зв'язку, пошуку інформації, предмет розваги. Сьогодні подібний предмет можна знайти практично в кожному будинку, а з появою інтернету роль комп'ютерів в нашому житті помітно зросла.

    Переваги комп'ютерів:

1. Спрощення робочого процесу. Поява комп'ютерів дозволило значно спростити та систематизувати робочий процес. Особливо спрощена завдяки появі даних пристроїв була «паперова робота» деяких фахівців. Завдяки офісних програм на зразок Excel тим же бухгалтерам та економістам тепер не потрібно вручну перераховувати велике число даних - тепер це за них зробить комп'ютер.

2. Пошук необхідної інформації. За допомогою ПК і виходу в Інтернет пошук необхідної інформації - хвилинна справа. Просто вбийте в пошуковику потрібну фразу і неодмінно знайдете те, що шукаєте!













3. Легкість спілкування. Поява соціальних мереж і скайпу дозволило користувачам спілкуватися з рідними і близькими, де б вони не знаходилися. Завдяки комп'ютеру люди знайомляться, закохуються, призначають зустрічі, спілкуються з армійськими друзями і з багатьма іншими, з ким у реальному житті побачитися не вдається.

4. Спосіб розваги. Комп'ютерні ігри, перегляди фільмів, прослуховування аудіозаписів, читання книг - ці та багато інших розваг доступні власникам ПК.
    Недоліки комп'ютерів:

1. Поганий вплив на зір. Довгий проведення часу за комп'ютером може негативно позначитися на зорові, тому обов'язково робіть спеціальні вправи для очей і намагайтеся не сидіти за монітором занадто довго.
2. Проблеми зі спиною. Після довгого часу, проведеного за монітором в сидячому положенні, можуть з'явитися болі в спині.
3. Втрата часу. Комп'ютер забирає надто багато особистого часу, особливо у тих, хто від нього залежний. Цей пристрій замість реального спілкування може запропонувати вам чати в соціальних мережах або розмови по скайпу. Але живе спілкування ж не заміниш.
4. Випромінювання. Шкода випромінювання від комп'ютерів негативно впливає на загальний стан організму в цілому. 
  Незважаючи на всі переваги і недоліки комп'ютерів, користуватися ними доводиться практично скрізь. Щоб не було проблем зі здоров'ям через постійну роботи за комп'ютером, рекомендується займатися спортом і робити нетривалі перерви кожні 45-50 хвилин роботи.

Комментарии

  1. А про яке випромінювання ви згадали? У сучасних комп'ютерів немає електронно -променевої трубки.

    ОтветитьУдалить

Отправить комментарий

Популярные сообщения из этого блога

Види комп'ютерів та ноутбуків